meet check-in - 2022. április
projektek, előadások, csapat, és végre meet buli!
Megterhelő időszak áll mögöttünk. Elfáradtunk (és nagyot fejlődtünk) a sok munkában, az érzelmi és racionális azonosuláskeresésben, a covid utáni életünk emberpróbáló fordulataiban. Az egyik tanulság biztosan az, hogy folyamatosan nyitottnak kell lennünk más perspektívák megismerésére, és nem szabad engednünk a mély megértésre való törekvésből. Az emberközpontú gondolkodásra és viszonyulásra nagyobb szükség van, mint valaha.

Találkozni kell, beszélgetni, táncolni, játszani. Másokkal, olyanokkal is, akikkel nem vagy ritkábban szoktunk. Buborékok között és azokon kívül is. És egymással is.

Gyertek, találkozzunk, beszélgessünk, bulizzunk, kapcsolódjunk és engedjük ki a gőzt együtt április 29-én, az éppen aktuális meet bulin!

milyen elfáradás? 

Persze, nem a mennyiség számít, de soha nem futott még ennyi (20+) projektünk egyszerre. Belső működésünket is folyamatosan fejlesztjük, három fürtben dolgozunk, és külön belső csapatot és külső pool-t fejlesztünk a kutatási fázisban lévő projektek hatékonyabb támogatására.
Néhány projekt már kifutóban van, de azok helyére is jönnek újak, izgalmasak. Dolgozunk például az Abbvie / Juvederm csapattal egy hat országot érintő izgalmas szolgáltatásfejlesztésen, litván partnerekkel végzett design kutatás alapján. A Roche partnere lettünk munkavállalói élményfejlesztésben, az EcoFamily-vel szolgáltatásfejlesztésen dolgozunk együtt, a Synlab-bal - a Positive Adamsky marketingügynökséggel együtt - az online megrendelés folyamatát fejlesztjük, több magyar és nemzetközi startup csapatnak segítünk üzleti kihívások megoldásában, kultúra és mindset fejlesztésben, és több budapesti önkormányzattal dolgozunk azon, hogy az érintettek (lakosság és helyi cégek) szempontjait hogyan lehet nem letudós-kipipálós módon bevonni a fejlesztések tervezésébe.
Az autólízingelés valóságát is próbáljuk megfejteni ezekben a hetekben. A járművek lízingelése is egy szolgáltatási folyamat: vannak fentjei és lentjei, bosszantó és kellemes elemei - ráadásul mindig javítható, alakítható. Ahhoz, hogy részletesen megismerjük, mit is jelent valójában járművet lízingelni, olyanokkal szeretnénk beszélgetni, akiknél felmerült már, hogy járművet lízingeljenek - akár elkezdték, akár még csak fontolgatják (vagy utána néztek, de kizárták a lehetőséget). Ha van kedved segíteni a munkánkat és beszélgetni velünk online (45 perc), kérünk, hogy töltsd ki ezt a 3 perces kérdőívet, hogy megkereshessünk - vagy vedd fel velünk a kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön!

pörögnek a képzéseink 

A kultúra és mindset fejlesztése néha észrevétlenül, máskor transzparensen és hangsúlyosan kimondva része az üzleti kihívásokra adott design szemléletű megoldások keresésének. Ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a céges és nyilvános képzéseinkre, és azok folyamatos továbbfejlesztésére.
Március óta tart a hetedik LSD (Learn Service Design), amiben újra 12 résztvevő fejleszti magát és egymást három hónapon át. Ez az első LSD, amiben nincsenek pályakezdők (starterek). Ez nem önmagában eredmény, mert imádjuk, amikor az LSD által egy pályakezdő eleve design megközelítésben rakhatja össze a világot, de ad egy sajátos karaktert ennek a csapatnak, hogy mindenki valamilyen területen tapasztalattal rendelkezik, a munkájában önmagát, értelmet és magic-et keres. Például van köztük HR vezető, kreatív ügynökségi arc, tréner, UX-es, startupper és pszichológus is.

Újraindítjuk a járvány miatt parkolópályára tett SD.zip képzésünket, legközelebb május 31-én lesz egész napos service design képzés, ami az ideális belépési pont annak, aki még morfondírozik azon, hogy mi ez az egész design gondolkodás, jó-e valamire, és mi lehet a saját, személyes útja ehhez a megközelítéshez. Az LSD tapasztalatai alapján a zip-et is folyamatosan fejlesztjük, érdemes szólni azoknak az ismerősöknek, munkatársaknak, akiknek szerintetek való az üzleti fókuszú design gondolkodás. Ez az egy nap egy olyan értési keretet ad nekik, ami után a design gondolkodásról és a service/product/experience designról szóló, online elérhető rengeteg cikk és poszt is jobban érthető, helyére kerül.

csapatként is folyamatosan fejlődünk

Az elmúlt hónapok egy intenzív edzőtáborként fejlesztettek minket. A meet univerzumban a '1st diamond bolygón' Zsófi, Sára, Janka és Roxi dolgozik, megtolják és szakmailag stabilan tartják minden projekt kutatási fázisát - és ezen felül is visznek 1-2 projektet. Emellett Kamill-Miki-Réka pörögnek egy szorosabb csapatként, több, szövevényes projekt nehézségeivel küzdve és szépségeiben lubickolva - Laci-Vera-Évi pedig a harmadik bolygót igyekeznek termékennyé és élhető hellyé varázsolni. Ezt a fürtös-bolygós működést évek óta fejlesztgetjük, a kezdeti kaotikusság ellenére úgy érezzük, minden kudarc és hiba tanulságát vissza tudjuk forgatni a rendszer evolúciójának támogatására: működik a learning cycle.

A csapatos működéstől és a projektektől függetlenül egyéni design coaching ügyfeleink is vannak, akiknek transzformációban lévő vagy stabilizálódott design-szemléletű szervezeti kontextusban segítünk jól működni és fejlődni.

volt pár izgi szereplésünk is

Szerepelünk is néha, konferenciákon adunk elő, workshopokat tartunk és interjúkban, kerekasztal beszélgetéseken is lelkesen képviseljük a szemléletet és módszertant, amiben hiszünk.

Február 3-án a K&H Innovathon részeként Kamill és Sára induló startuppereknek mesélt a piacra lépést megelőző tervezési lépésekről. A piacfelmérés kapcsán a hátralépésről, a (potenciális) felhasználói kontextus megismeréséről, és a termék- helyett szolgáltatás-fókuszban való gondolkodás fontosságáról és dimenziólenyitó hatásairól beszélgettünk a résztvevőkkel. Külön izgi volt, hogy hagyományos prezentáció-formátumon is tekertünk egyet: látványpékségként, az elmondottakat real-time vizualizálva igyekeztünk átadni azt, amiről beszélünk:

Zsófi az ICF Hungary által szervezett HR Brand(em) kerekasztal beszélgetésen vett részt abban a gondolkodásban, hogy milyen kihívásokat és lehetőségeket érdemes tudatosan szem előtt tartanunk ahhoz, hogy úgy és olyan szervezeti valóságot építsünk, ami a lehető legjobban támogatja a világ komplexitásának befogadását.

Kamill egy interjú keretében beszélgetett Bíró Veronikával (digitalhungary) arról, hogy a business design - azon túl, hogy micsoda - hogyan tudja támogatni a márkákat abban, hogy az egyre elmosódó szektoriális határokon belül gondolkozzanak és maradjanak.

Laci a Kreatív magazin egyik service designnal foglalkozó kerekasztal beszélgetésén vett részt, ahol arról is beszélgettek, hogy a design vezérelt transzformáció azért is nehéz sok szervezet számára, mert előzetesen nehezen átérezhető, bekalibrálható és tervezhető még a mozgástér is, ami a megváltozott viszonyuláson és mindseten alapuló, a jövőbeli képességek tesznek lehetővé.


Találkozzunk jövő héten a meet buliban (ápr. 29., péntek),
nyílnak a perspektívák, ne maradjatok le róla!

Stay tuned!
Apr 21, 2022
wanna dig deeper?
Subscribe to our newsletter