meet check-in - 2023. október


Október elején elindult a vadonatúj online képzésünk, a "service design alapozás", amit már 26-an végeznek vagy végeztek el azóta. Folyamatosan jönnek a visszajelzések, köszönjük mindenkinek - és máris indul egy új formátum, mától lehet jelentkezni a meet tanulócsoportjába. Jó mélyre mentünk a Service Design Day 2023 konferencián, négyszer álltunk a színpadon, hogy minél több szakmai tapasztalatunkat oszhassuk meg az érdeklődőkkel. Átköltöztünk a Fő utcai emeletünk másik irodájába, elbúcsúztattuk Verát, csatlakozott hozzánk Nóri - a Brandfestival-on is ott leszünkAI és ügyfélélmény témában.

Tarts velünk ebben a check-inben (is)!

idén is ott voltunk a Service Design Day-en

A nyitó előadásunkban hangsúlyoztuk, hogy válság idején felértékelődik a design gondolkodás képessége, hogy láthatóvá teszi a láthatatlant, igénykövetően tervezhetővé tesz folyamatokat, szolgáltatásokat és üzleteket. Roche, NN, Criterion és Research Professionals példákkal mutattuk meg azt is, hogy van lehetőség rövidebb, kisebb és olcsóbb service design projektekre - ehhez az üzletnek és a designereknek közelebb kell mennie egymáshoz.

A konferencia későbbi részén az ügyfelekkel közös előadásban mutattuk be a Criterion és a Profession projektünket, ami arra példa, hogy az ügyfél érti, és tudatosan használja, irányítja, upgrade-eli a design-t. És beszéltünk arról is, hogy öt év design edukáció tapasztalatával hogyan alakítottuk át a képzéseinket úgy, hogy továbbra is a saját Learn Service Design (LSD) módszertanunk legyen az alapja, de moduláris, azaz minél jobban egyénre szabható legyen. Mindennek az alapja a service design alapozás online kurzus, amit bárki, bármikor, bárhonnan elvégezhet - majd erre építhet rá különböző személyes modulokat.

indul az első meet study group!

Azért indítunk tanulócsoportot, mert tudjuk, hogy az online képzéseket nehéz elkezdeni, és nehéz tartani a ritmust az elvégézésükben. Van, akinek másokkal együtt  könnyebb a "service design alapozás".
A tanulócsoportban max. 12 ember egyszerre halad a videós tananyaggal, és heti 1 órában online beszéljük meg a megnézett 2 fejezetet, összefoglaljuk a lényeget, válaszolunk a kérdésekre, példákat mutatunk.

A study group azon felül ingyenes, hogy a résztvevőknek meg kell vennie az online képzést. Az első csoport szakmai támogatója Kamill és Laci. A közös időpont: csütörtökönként 17-18 óra között.

Jelentkezz, ha támogatott módon szeretnéd elvégezni a service design alapozást!

meet Nóri

Eperjesi Nórival az ELTE-én, szociológus szakos hallgatóknak tartott kurzusunkon találkoztunk a 2023 tavaszi félévben. Hatodik éve tartjuk ezt a kurzust, és az eddigi legjobb kérdéseket Nóritól kaptuk. Például ezt: a design szemlélet egy nagyvállalatban kinek a munkáját támogatja meg a legjobban, a designmentes állapotban melyik pozíció örülhet neki leginkább?

"Mondanám, hogy a szociológia képzés keltetője lehet a service design iránti érdeklődésnek, de sokkal inkább gondolom, hogy valamiféle kérlelhetetlen jobbítási szándék és őszinte kíváncsiság az, ami a hivatástudatból végzett szociológia és service design mögött van. Amikor az ELTE-s kurzus keretében a kanapén ülve Sárát és Lacit hallgattam, akkor valami helyrekattant bennem, ami az elmúlt öt évben minden munkám során fájóan jelen volt, hogy hogyan lehetne jobb a és emberibb az, ami a szolgáltatói oldalon történik, és az, amit a fogadói oldal érzékel ebből. Így, bár a service designnal a meetben ismerkedtem meg, a kurzus során végig az ismerősség érzés volt jelen, és az villogott a fejemben, hogy mennyire egyértelmű, hogy minden szolgáltatást így kellene tervezni és javítani.

A humánökológia iránt elkötelezett emberként, annak tudatában, hogy sokszor mennyire nehéz a gyakorlatba átültetni a problémát kiválóan megfogalmazó elméleteket, felemelő érzés, hogy a service design módszertanában és eszköztárában az emberi lépték, a lokális kontextus ismerete, a részvételiség fontossága  visszaköszön. Nagyon izgalmas utazás az újabb szinergiák felismerése és aktív keresése, és főleg az, hogy ezt a meet csapatában folytathatom!"

Hello Nóri, örülünk, hogy itt vagy!

brandfestival 23

Az idei BrandFestivalon is találkozhattok Kamillal, ezúttal az AI és az ügyfélélmény találkozásáról szóló kerekasztal-beszélgetésen. Ha titeket is foglalkoztat a kérdés, hogy hogyan használható az AI (okosan) ügyfélélmény-tervezéskor, gyertek el!

#staytuned
a meet csapat,
Zsófi, Kamill, Laci, Sára, Janka, Betti, Nóri
Nov 06, 2023
wanna dig deeper?
Subscribe to our newsletter