past event
SD.zip
Hogyan lehet a sok bizonytalanság ellenére működőképes üzletet, szolgáltatást, folyamatot csinálni? Jobb működés, üzleti eredmények, innováció - ezt adja a service design. Szerezz használható tudást egy nap alatt, és akár másnap el is indíthatod saját service design projektedet!
Hogyan lehet a sok bizonytalanság ellenére működőképes üzletet, szolgáltatást, folyamatot csinálni? Jobb működés, üzleti eredmények, innováció - ezt adja a service design. Szerezz használható tudást egy nap alatt, és akár másnap el is indíthatod saját service design projektedet!
  • Időpont: 2021. október 27. szerda 9:00-17:00
  • Helyszín: 1011 Budapest, Fő u. 10., 2. em. 1. (kapucsengő: 004, a Zerge Kávézóval szembeni bejáratnál)
  • Részvételi díj: 49 900 Ft+áfa / fő, ha egyedül jön valaki
  • Kedvezményes részvétel: min. 2 fő esetén 39 900 Ft+áfa /fő
JELENTKEZÉS ITT

Részletes programért görgess lejjebb, vagy keress minket kérdéseiddel a team@meetperspectives.com címen!

Az egész napos service design workshop folyamán a résztvevők kis csapatokban dolgoznak, és egy szuper intenzív service design sprintet csinálnak végig. A cél az, hogy ne csak megértsék, hanem át is éljék, hogy hogyan működik, mit ad, és miben más a service design gondolkodás. A nap folyamán mindent csinálnak, amit egy összetett service design projekt résztvevői a több hetes folyamatban. A résztvevőkből kialakított csapatok folyamatosan rálátnak a többi csapat munkájára is, hogy mások tapasztalataival is gazdagabbak legyenek.

PROGRAM

8.30 - 9.00 REGISZTRÁCIÓ

9.00 - 10.00 INTRO
Érthetően bemutatjuk a service design megközelítést sok példával és üzleti esetek bemutatásával, majd részletesen bemutatunk 3-4 látványos korábbi projektet sok képpel és case study videóval. Csapatokat alakítunk ki, és a csapatok választanak maguknak egy egész napra szóló projektet.

10.00 - 11.55 EXPLORING
A csapatokat felkészítjük a terepre, elmondjuk, mi lesz a feladat, mit figyeljenek, mit csináljanak. Ezután minden résztvevő elhagyja a workshop helyszínét, csapatostul terepre mennek és csapatonként különböző, előre meghatározott helyzeteket figyelnek meg, élnek át. Mi megyünk velük. 11.45-re mindenki visszaér, és tartunk egy gyors élménybeszámolót.

11.55 - 12.05 Szünet

12.05 - 13.00 SZINTETIZÁLÁS
A csapatok szintetizálják az exploring tapasztalatokat, post-itekkel megszületnek a customer journey-k 12.45-ig (beazonosítva a 3 legfontosabb fájdalompontot), amit utána röviden bemutatnak egymásnak.

13.00 - 13.30 Ebéd

13.30 - 14.25 IDEATION
A csapatok a saját journey fájdalompontjaira megoldási ötleteket gyártanak – első körben csak az ügyfélszempontok figyelembevételével. Ezután a megoldásokat üzleti, majd megvalósíthatósági szempontok szerint szűrik. Végül kiválasztanak 1 ötletet, amit bemutatnak egymásnak.

14.25 - 14.35 Szünet

14.35 - 15.30 PROTOTIPIZÁLÁS
A csapatok a kiválasztott megoldásokat részletesebben kidolgozzák, és prototípust gyártanak. 15.20-tól bemutatják egymásnak a prototípusokat.

15.30 - 16.30 TESZTELÉS
A prototípusokkal a csapatok több alanyon tesztelik a kidolgozott megoldást, a tesztkörök között továbbfejlesztik a prototípust. A teszt eredményeit a csapatok röviden prezentálják egymásnak.

16.30 - 17.00 ÖSSZEFOGLALÁS ÉS LEZÁRÁS
Összefoglaljuk, hogy mi mindent csináltunk a nap során, még egyszer kiemeljük, hogy mi mindenre jó, és mire nem a service design. Válaszolunk a kérdésekre, csinálunk egy csapat fotót és oklevelet adunk a résztvevőknek arról, hogy elvégezték a workshopot.

Az egész napos workshopot követően a résztvevők feliratkozhatnak egy egyórás konzultációra, ami alatt személyre szabottan beszélhetik meg a tanácsadókkal, hogy saját munkájukban hogyan tudják alkalmazni a service design-t.

---
A korábbi alkalmakon résztvevők mondták:

"Tömör, gyors, intenzív, de nem unalmas és nem emészthetetlenül komplex. Sok jó kérdést vetett fel. Tetszik, ahogy látjátok ezt a gondolkodásmódot, amit az élet minden területén alkalmazni lehet. Tetszik, hogy mennyire élmény- és emberközpontúak vagytok."

"Erre a napra 3 év múlva is emlékezni fogok."

"Jó volt látni az elejétől a végéig a folyamatot, a nap végére összeállt a kép, és nem utolsó sorban kipróbálhattam magam, hogy én ebben az egészben hogyan érzem magam, mennyire testhez álló a feladat, mi az ami komfortosabb - és min kell majd még komolyabban dolgozni."

"Jó volt az energiaszint, tetszett - mindent így kellene megismerni, tanulni."

"Klassz, összeszokott csapatnak tűntök, jó, hogy ti is nagyon eltérő személyiségek vagytok, sokféle energiát hoztok a képzésbe. Nem csak szakmailag, de emberileg is."

"Én nagyon nagy elvárásokkal érkeztem, de tízszer olyan jó volt, mint vártam."

"Nagyon pörgős nap volt, kicsivel több szünet jó lett volna - de utólag meg bánnám szünettel tölteni azt a pár percet is."



JELENTKEZÉS ITT
Subscribe to our newsletter