meet check-in - 2023. szeptember #2
Először is köszi mindenkinek, aki eljött a Demo Day-re és a meet bulira, köszi a beszélgetéseket és a táncot! Elbúcsúztattuk az eddigi Learn Service Design formátumot, amit 9 teljes évadon keresztül fejlesztgettünk. Miközben pörgetjük a projekteket, a meet edukációs portfólió átalakításának kapcsán teljes hajrában is vagyunk - az első képzés, a service design alapozás október 6-án indul. De nem csak ezért izgalmas ez az október: a 10-én tartott Service Design Day-en mi is ott leszünk négy témával.

a Demo Day-en véget ért a kilencedik - ilyen formában utolsó - LSD

Múlt kedden a 9 résztvevő két csapatban bemutatta, hogy ment a projektmunka a KórházSuli és a Bánkitó Fesztivál briefje alapján. Az utolsó feedback körben pedig mindenki 1 percben felvillantotta a saját, szubjektív journey-jét a képzésről. Szerettük ezt a csapatot (is), pengék voltak és vidámak.
Gratula és köszi a résztvevőknek és a briefet adó partnereknek. 

Több ilyen LSD Demo Day nem lesz, mert a projektmunka modul kikerül az LSD-ből, helyette az egyéni fejlesztést erősítjük - persze a csoportos elemeket is megtartva. A projektmunka a múltbeli képzéseknek fontos része volt, jellemzően sok tapasztalattal járt, de ezt igyekszünk egyénre szabott támogatással és gyakorlási lehetőségekkel pótolni.

átalakuló meet képzések - online alapra, választható modulok

Röviden összefoglaljuk nektek, hogyan alakítjuk át a képzéseinket, hogy még több emberhez eljuthasson, szervesen beépülhessen a tanácsadási projektekbe - és hogy végső soron a design gondolkodás és a service design iránti fogékonyságot fokozza.

Minden képzés és egyénre szabott fejlesztés alapja mostantól az online képzés lesz. Aki ezt elvégzi, a saját igényei és céljai alapján választhat az alapozásra épített modulok és csomagok közül.

A két első ráépülő modul a csoportos gyakorlás és az egyéni fejlesztés. A kilenc LSD-képzésből tudjuk, milyen fontos, hogy legyen lehetőség biztonságos, tét nélküli kontextusban  csoportosan gyakorolni a design folyamat egyes lépéseit. Azt is mélyen megértettük, hogy már a képzés elkezdésétől mindenki nagy energiát tesz abba, hogy megtalálja a saját, egyéni értelmezhetőségi-alkalmazhatósági árnyalatát a service designon belül vagy ahhoz kapcsolódóan, azáltal inspirálva. Ezt mostantól egy külön modullal támogatjuk.

Továbbra is lesz LSD, csak átalakul. A januártól induló LSD képzés úgy néz majd ki, hogy nem egy, hanem fél napokra találkozunk személyesen péntekenként - és oda mindenki úgy érkezik, hogy megnézte az aktuális online képzési fejezetet. Ezt együtt összefoglaljuk, megbeszéljük a felmerülő kérdéseket, példákat, üzleti eseteket nézünk rá, és szimulációkkal és célzott gyakorlatokkal fejlesztjük-támogatjuk a praktikus csinálást, a design doerség és a service designer készségek fejlődését. A projektmunka helyett pedig egyéni, a sajátosságait figyelembe vevő, azokra építő fejlesztést kap minden résztvevő. 
A képzés 10 fejezetéből (az első) 2 megnézhető az alapozó képzés oldalán.  Az első két fejezet az "intro" és a "high-level service design", egy gerincen végigszaladó áttekintése a megközelítésnek és a folyamatnak. Aki már látta a meet és a kurzust tartók bemutatkozását (vagy át szeretné ugrani), annak innen érdemes nézni, ahol arról beszélünk, hogyan értelmezzük a designt: 20:08.

A képzésben ezek után a folyamat egyes lépésein kalauzolunk végig minden érdeklődőt, (amennyire lehet) szétválasztva az elméleti hátteret és a gyakorlati alkalmazás lehetőségeit. A képzés különálló videókból áll, amiket bárki bármikor, a saját ütemében megnézhet.

Ez az első két rész mindig ingyenes marad, de igyekeztünk csökkenteni a kockázatérzetét annak is, aki tart tőle, hogy nem azt kapja, amit várt: ebben az esetben a képzés árát visszafizetjük.

4 előadással is jelen leszünk a Service Design Day-en - és van egy kuponkódunk is nektek :)

Nagyon szeretjük, hogy a Service Design Day-en évről évre előadnak azok, akik valahogyan használják a munkájukban a design gondolkodást és módszertant. Nekünk mindig nagyon fontos, hogy ilyenkor megmutassunk valamit azokból a projektjeinkből és gondolatainkból, amiket épp a legizgalmasabbnak tartunk valamilyen szempontból. 
Most lesz előadásunk a Profession.hu és a Criterion projektünk kapcsán, de beszélünk a service design projektek (radikális) optimalizálási lehetőségeiről és az elmúlt 9 LSD képzés tapasztalatairól. És persze azt is várjuk, hogy mások tapasztalataiból és az érdeklődők kérdésiből, kommentjeiből is fejlődhessünk, inspirálódhassunk. 

Hamarosan jelentkezünk, de addig is keress minket bátran, ha kérdésed van, valami nem érthető, vagy egyszerűen csak beszélgetnél!
#staytuned
a meet csapat
Zsófi, Kamill, Laci, Sára, Vera, Janka, Betti, Nóri
Sep 28, 2023
wanna dig deeper?
Subscribe to our newsletter